Lenka píše:Jo, Loketko, s tím línáním jsi to fakt zakřikla.....já mám fenku sice jen dva roky a už si ani nepamatuju, kdy měla kožich v ideální kondici. Sotva mám dojem, že konečně dolínala - bohužel to trvá třeba i 3 měsíce....tak začíná znova.....
A jak píše Ivanka - nevím, jestli bych vydržela jí navštěvovat jen párkrát do týdne.....ale na druhou stranu chápu, že mu chceš dopřát volnost pohybu na zahrádce.....

Je to strašně složité. Když jsme Rikiho pořizovali, ještě jsem žila s Bývalým přítelem. Bydleli jsme v bytě a měli jsme stanovenou pracovní dobu, takže jsme věděli, že s venčením není problém.
Bohužel přítel k Rikimu nikdy nechoval jakoukoli lásku, takže jeho venčení se skládalo z nutné obejití baráku – podotýkám po celém dnu- a já jsem s ním pak šla na dlouho procházku se sousedem a jeho ženou, kteří mají Bígla.
Díky bohu, že osud tomu chtěl jinak a Rikimu jsem našla (nebo spíš on si nás našel) nového pánečka, který Rikouše miluje.
Jenže.. je časově strašně vytížený, já jsem hledala novou práci a tak jsem pořád běhala po práci hned na pohovory..
Rikiho bych nestihla vyvenčit a byla jsem z toho tak strašně nešťastná, že se mu nemůžu plně věnovat, že si to snad nikdo neumí ani představit. Přítel má rodiče, co bydlí kousek za Brnem. Takže kdykoli když jsme tam přijeli jsem viděla jak Riki ožil. Lítal tam s těma dalšíma pesanama a já jsem zjistila, že je v tom paneláku (kor když je tak krásně) opravdu nešťastný a nikdy bych už (pokud bych pořizovala pejska) nechtěla ho do paneláku. Je to chudák pes..
Jenže se taky rýsuje snad to, že bude taky baráček, takže bych, aby nebyl sám mu pořídila kamarádku
Pro nás je lepší z práce jet přímo k jeho rodičům, kde Riki přes den může běhat a mi se pak za ním k večeru vrátíme.. jsou ale prostě dny, kdy to za ním časově nestíháme. Vždycky,když tam dojedeme je šťastný.. a radostí nás kouše..
Když odjíždíme ráno do práce: kouká a jakmile by byl náznak, že ho chceme brát domů, uteče do zahrady.. nejraději by byl tam a nás tam měl pořád.. Jakmile tam ale přestaneme jezdit, bude Riki zase u nás.. nenechala bych ho tam delší dobu samotného.. proto jsem si pesana nepořizovala, abych ho pak někam dala a nestarala se o něj.. to by mi utrhlo srdce.