Riki

Vaše první cesta po zaregistrování by měla vést sem. V tomto fóru se můžete představit ostatním, aby věděli, s kým mají tu čest. Než se přidáme do hovoru, je slušnost se představit, ne? ;-)
Pravidla fóra
Příspěvky obsahující vulgarismy či jakkoliv jinak porušující dobré mravy budou smazány. Nevkládejte reklamu. V případě opakovaného odesílání nevhodných příspěvků může být uživateli zamezen přístup na fórum. Děkujeme za pochopení.

Re: Riki

Příspěvekod Loketka » 27 črc 2010 21:17

no přece na něj něco nebudu na chudákovi testovat.. co kdyby to bolelo? :(
Loketka

Mám shibu: ano
Jména mých šib: Handzimemasite Noriko (RIKI)

Příspěvekod Loketka » 27 črc 2010 21:42

Je to těžké. Každá šiba je jiná a kdyždá jinak poslouchá. Rikiho mám od 5ti měsíců a byla strašná práce naučit ho jen na obyčejném vodítku. Když jsme byli venku a chtěl si hrát s pejskama, zkusila jsem ho pustit. vždycky mi utekl.. jednou jsem ho našla až v útulku a další dva pokusy nebyly o nic úspěšnější.. takže jsem zkusila kde co.. cvičák, pamlsky.. nic.. on prostě má svoji hlavu a prostě neposlechne..
s tím obojkem se sklidnil.. a poslechne na první přivolání.. prostě ví, že se může proběhnout, ale zároveň ví, že musí přijít, když volám.. navíc poslední dobou začal být agresivní na psy a vzhledem k tomu, že opravdu umí teď poslechnout, nemusím se toho bát.
Nikdy bych svému pejskovi neublížila.. nikdy bych mu nedala něco, co by mu mohlo uškodit.. a vím, jak s obojkem zacházet .. je to nepopsatelný zážitek, když ho vidím běhat.. honíme se po louce a já nemusím mít to poblblé vodítko.., můžem si spolu hrát a nemusím mít strach, že mi někam uteče a něco se mu stane.. k nezaplacení :!:
Pan soused má Akitu.. a je z toho nešťastný.. je to starý pán a jeho pes ho neposlechne, má ho zřejmě po dětech, podle toho co vyprávěl, nicméně pes je větší než ten pán sám a měl strašný problém ho udržet, když se splašil.. Pak jsme se jednou dali do řeči a vzhledem k tomu, že o těch plemenech měl pán hodně knížek, protože prý chtěl nastudovat, jak přimnět pejska poslouchat o obojku jsme se začali bavit. Nejdřív k tomu byl nedůvěřivý. ale když viděl Rikouš, zjistil, že to je trochu jinak, než co si pod tímto názvem představoval.. a má ho taky.. a pes chodí vedle něj jak beránek a může mít volný pohyb pesan i děda.. :D
Loketka

Příspěvekod lufty » 30 črc 2010 23:11

Vítám Rikiho a Loketku mezi námi! :-)
Nejsem fanda elektrických obojků - ne kvůli nim samotným, ale protože si je bohužel často pořizují lidé, co vědí o výchově psa žalostně málo (nejsi myšlena ty, Loketko) a s "elektrikou" nadělají víc škody než užitku. :x Ve správných rukou dokážou za krátkou dobu zázraky. Já mám naštěstí pohodové šiby, které ho nepotřebují :D ale kdyby všechny předchozí pokusy vychovat je selhaly a měla bych volit mezi "elektrikou" a zbytkem života na vodítku, zvolím el. obojek, protože ani navíjecí vodítko nemůže psovi vynahradit pohyb na volno. Takže Loketku chápu. ;) Vidět spokojeně lítající šibu zahřeje u srdce jako málo co. :D
lufty

Jména mých šib: KIMY-Byukima Ran Island star
DARIS-Fugu del Monte de Haya
ENY-Cora Jashisa

Příspěvekod Loketka » 02 srp 2010 14:33

lufty píše:Vítám Rikiho a Loketku mezi námi! :-)
Nejsem fanda elektrických obojků - ne kvůli nim samotným, ale protože si je bohužel často pořizují lidé, co vědí o výchově psa žalostně málo (nejsi myšlena ty, Loketko) a s "elektrikou" nadělají víc škody než užitku. :x Ve správných rukou dokážou za krátkou dobu zázraky. Já mám naštěstí pohodové šiby, které ho nepotřebují :D ale kdyby všechny předchozí pokusy vychovat je selhaly a měla bych volit mezi "elektrikou" a zbytkem života na vodítku, zvolím el. obojek, protože ani navíjecí vodítko nemůže psovi vynahradit pohyb na volno. Takže Loketku chápu. ;) Vidět spokojeně lítající šibu zahřeje u srdce jako málo co. :D

krásně napsáno.. nevím co na to říct- sama bych to lépe vysvětlit neuměla.. opravdu. A závidím ty pohodáře.. taky bych byla raději kdyby Rikin poslouchal normálně.. bohužel on má svůj svět a jaksi mu poslouchání nějak nic neříká :D a vidět ho běhat na voln aniž bych se musela bát že mi uteče mi nejednou vehnalo slzy do očí. super pocit
Loketka

Příspěvekod Jarda » 03 srp 2010 06:57

Vítejte na fóru. Musím přiznat, že i já občas uvažuji o koupi elktronického obojku, hlavně když mě Kajgo naštve. Pak zase poslouchá a já si to rozmyslím. Rozhodně to, ale neodsuzuji.
Je to každého věc, pro jaké metody výcviku se rozhodne. Osobně znám světově úspěšného chovatele loveckých psů, který se bez této výcvikové pomůcky neobejde. Ano, asi to není úplně správné a pro psa bezbolestné, ale v rukou odborníka velmi efektivní.
Jarda

Jména mých šib: Caigo Coro Prima Nova

Příspěvekod Loketka » 03 srp 2010 09:58

můžu narovinu říct, že jak má huňatou srst, vůbec byl problém aby to zabrnění cítil.. a stahovat jsem mu to nechtěla.. ale jak říkám teď už to není potřeba.. většinou přijde na důraznější přivolání a když ne , tak na zvuk je u mě hned...
Loketka

Předchozí

Zpět na Představení nových uživatelů